Tot alhora a tot arreu

Recomanaciò

Llargmetratge

139 min

Tot alhora a tot arreu

Everything everywhere all at once

Una immigrant xinesa implicada en una boja aventura, on ella sola pot salvar el món explorant altres universos que es connecten amb les seves vides passades.

Valoració

Educatiu

Lúdic

Cultural

Artístic

9,3

Àmbits curriculars

Qualificació oficial 12+

 

Qualificació Filmpedia 13+

V.O. En       Doblaje   Es

Subtítols  Es 

Sinopsi

De què va el film?

L’Evelyn, una immigrant xinesa als Estats Units, descobreix que té un superpoder que li permet moure’s en infinits universos alternatius a la vida que porta. Mentre intenta que tot el que coneix no s’enfonsi, algú la vigila entre els universos i desitja destruir el món, deslligant baralles èpiques i aventures impossibles. En un intent de desenvolupar les seves noves habilitats, l’Evelyn i la seva família aprenen el missatge més potent de les seves vides: l’amabilitat i l’amor són els poders més grans.

Crítica

Per què ens sembla interessant...

  • Si bé el film repeteix estereotips, ensenya altres aspectes de la cultura xinesa i les seves diferències amb la nord-americana, com les expectatives familiars, el lloc de la gent gran, el paper de les dones i el valor que se li dona al treball com a realització personal.
  • El llargmetratge retrata d’una manera diferent el rol dels homes i les dones, mostrant que ells poden ser dèbils o sensibles i elles físicament fortes, decidides i a vegades, també cruels.
  • La pel·lícula mostra que la violència i l’enuig travessen a tota la societat, producte de les pressions socials i familiars. No obstant això, aconsegueix un missatge positiu on res és tan important com sembla, si es tracta de confiar en nosaltres mateixos i animar-se a ser feliços amb les coses simples.
  • Un dels missatges existencials de la pel·lícula és que més enllà de les dificultats, lluitar pels propis desitjos i per ser i fer el que ens agrada, ens fa millors persones.
  • Everything Everywhere All At Once és una ensenyança sobre la vida, on la sensibilitat és una fortalesa i més enllà dels nostres propis defectes, sempre hi ha oportunitats per a estimar i ser estimats.

Continguts

Per tenir en compte

Sexe i erotisme

Drogues i alcohol

Llenguatge malsonant

Consumisme

Violència

Per reflexionar

De què podem parlar

  • De les diferències culturals, racials i generacionals. En quins aspectes es repeteixen en la pel·lícula estereotips sobre les cultures orientals? Què opina Evelyn sobre que la seva filla sigui lesbiana? Per què creus que vol amagar-li informació al seu pare?
  • Sobre la violència en la pel·lícula. Per què creus que hi ha tants moments d’agressió física? Com apareix representada? És versemblant? Per què? Quin efecte causa la violència en els altres? Es pot lluitar sense violència? Què passa quan això passa en la pel·lícula?
  • De les pressions i expectatives familiars. Què era el que feia infeliç a Evelyn? I a la seva filla? Per què no feien el que desitjaven? Per què és important la comunicació afectiva? Què passa quan finalment li diuen a l’avi que la Joy té una xicota?
  • Sobre la sensibilitat i l’atenció als nostres afectes. Com tracta l’Evelyn al seu marit i a la seva filla al principi de la pel·lícula? Què succeeix al final? En quin moment el pare decideix ajudar a Evelyn? Per què?
  • Sobre la importància de buscar la felicitat i saber que és millor compartida. Creus que el fet que la filla d’Evelyn es digui “Joy” és casualitat? Per què? En l’escena de les roques, per què creus que Evelyn finalment fa el que fa?

Tràiler

Ganes de veure'l? Ves fent boca amb el tràiler

Film

Et direm on trobar el film

Per a veure-ho gratis a casa o en classe

Per veure-la a classe

Per veure-la a casa

Per veure-la en cinemes i festivals

Conceptes clau

#artsmarcials #feminisme #multivers #xina

Temes i especialitats

Creixement Personal

Món Actual

Socials i Humanitats

Cicle educatiu

Edats

Fitxa tècnica

Título Original

Everything everywhere all at once

Tipo de Film

Llargmetratge

Gènere

Ciència ficció, Comèdia, Drama, Acció

Durada

139 minutos

Direcció

Daniel Kwan i Daniel Scheniert

Pais

EEUU

Any

2022

×

Table of Content