Recomanaciò

Llargmetratge

180 min

La vida d’Adèle

La Vie d'Adèle

Una jove adolescent que dubta sobre la seva sexualitat, s’enamora apassionadament malgrat els prejudicis enfrontant-se al plaer, l’amor romàntic i el desamor.

Valoració

Educatiu

Lúdic

Cultural

Artístic

7,7

Àmbits curriculars

Qualificació oficial 16+

Qualificació de Filmpedia  17+

V.O. Fr        Doblaje    Es | En

Subtítols  Es | En 

Sinopsi

De què va el film?

Adèle és una jove adolescent que té dubtes sobre la seva sexualitat, fins que coneix a l’Emma, de qui s’enamora apassionadament. Malgrat els prejudicis dels seus amics i la seva família per la seva identitat sexual, en aquesta relació descobreix el plaer, l’amor romàntic i el desamor, impulsant la propia maduresa d’Adèle.

Crítica

Per què ens sembla interessant...

 • La vida d’Adèle és una de les primeres pel·lícules que mostra el sexe entre dones de manera explícita i a la vegada molt íntima. Si bé totes dues protagonistes van mencionar mètodes cruels i desmesurats per part del director Kechiche, el llargmetratge aconsegueix transcendir les escenes de sexe explícit, donant lloc a l’erotisme no sols en una mirada o un gest, sinó també en experiències sensorials com el menjar o l’art.
 • Si bé posa l’èmfasi en la identitat sexual, el fet que el director tituli el film com “La vida d’Adèle”, ens dona una pista de com és d’important per la pròpia maduresa aprendre de l’amor i també del desamor.
 • La pel·lícula és a més una oportunitat per parlar sobre el llenguatge cinematogràfic, on diferents simbolismes i metàfores reforcen el sentit de la història. Per exemple, les dificultats de la protagonista per a expressar la seva identitat sexual es donen en el marc de les manifestacions per la diversitat a França. El color blau en les seves diferents tonalitats, es presenta en el film per representar estats d’ànim o climes en les escenes.
 • El film mostra la importància de parlar del sexe i la identitat de gènere , no només en l’àmbit escolar, sinó també en el familiar, on els prejudicis es repeteixen i generen sofriment i falta de comunicació.
 • També mostra que l’art pot ser una oportunitat per a gaudir sensorialment, per a expressar una idea davant la societat, que pot tenir una finalitat econòmica o de protesta i també pot ser una activitat terapèutica i personal.
 • La vida d’Adèle posa als joves com a subjectes polítics i la importància que té per a les seves vides quotidianes el fet de defensar els drets de tothom.
 • El film manté la crítica sobre la mirada hegemònica de les relacions romàntiques, on els heterosexuals no necessiten manifestar públicament la seva identitat sexual, ni reben crítiques per les seves eleccions.

 

Continguts

Per tenir en compte

Sexe i erotisme

Drogues i alcohol

Llenguatge malsonant

Consumisme

Violència

PER REFLEXIONAR

De què podem parlar

 • De la importància de l’educació sexual integral i la diversitat. Per què els amics d’Adèle s’enfaden quan la veuen amb l’Emma? Com la descriuen? Quan passen els anys, Adèle aconsegueix viure lliurement la seva identitat sexual?
 • De la comunicació familiar. Quines diferències hi ha entre el sopar amb la família de l’Emma i el sopar amb la família d’Adèle? Quins aspectes creus que les fa diferents?
 • Dels diferents usos de l’art, com a treball o bé de consum, com a activitat lúdica, com a eina pedagògica o terapèutica. L’Adèle i l’Emma tenen una discussió sobre per a què escriu Adèle; què li interessa a ella d’aquesta expressió artística? Quina diferència existeix amb la relació de l’Emma amb la pintura?
 • De l’amor i el plaer físic, van sempre agafats de la mà? Quines diferències hi ha entre la trobada sexual de l’Adèle amb en Thomas i amb l’Emma? Què passa amb el primer petó que l’Adèle li dona a una dona? 
 • De la importància de lluitar pels drets. Quines manifestacions podem veure en els carrers de França durant la pel·lícula?
 • Dels recursos cinematogràfics. Què significa el color blau en la pel·lícula? En quines escenes sembla tenir major importància? Què creus que significa el canvi de to a blau marí després de la conversació final entre l’Adèle i l’Emma?

Tràiler

Ganes de veure'l? Ves fent boca amb el tràiler

Film

Et direm on trobar el film

Per a veure-ho gratis a casa o en classe

Per veure-la a classe

Per veure-la a casa

Per veure-la en cinemes i festivals

Conceptes clau

#Adolescència #Erotisme #Lgtbiq+                      #Art #Romanç

Temes i especialitats

Creixement Personal

Món Actual

Socials y humanitats

Cicle educatiu

Edats

Fitxa tècnica

Títol Original

La Vie d'Adèle

Tipologia de film

Largometraje

Gènere

Romàntica, Drama, Erotisme

Durada

180 minutos

Direcció

Abdellatif Kechiche

Pais

França

Any

2013