La diversitat sexual a l’India

Educlip

23 min

La diversitat sexual a l’Índia

amb Del Sari a la Túnica

El monjo budista Navadeep viu a una ciutat de l’Índia on és activista de l’orgull LGTBI+  i home de religió. La seva principal dificultat és combatre amb la incomprensió dels seus pares i el seu drama familiar.

Edats

Temes i especialitats

Idioma: Anglès, Hindi       

Subtítols: Castellà

Contextualizació

Abans de veure el clip

Com a religiós, Navadeep no experimenta una censura cap a la seva orientació sexual. Ell pot desenvolupar-se sense problemes i ser un referent en el sector de l’activisme LGTBI+ de la seva ciutat. En canvi, els seus pares, hereus d’una tradició cultural més rígida, voldrien que ell complís almenys un dels mandats socials tradicionals.Observa el clip per fer les activitats

ACTIVITATS DIDÀCTIQUES

Per comprendre, aprendre i reflexionar

GUÍA D'AVALUACIÓ

Per treure conclusions i tancar l'exercici

La religió budista té molts déus i cadascun és reconegut pel seu caràcter específic. Navadeep diu que ell creu que la seva orientació sexual no està censurada en la religió que practica.

Als seus pares no els agrada la seva orientació sexual, ni el seu activisme dins el col·lectiu LGTBI+. Semblen no entendre’l del tot i fins i tot, esperen que el jove compleixi amb el mandat familiar tradicional de tenir fills i donar-li descendència a la família. És aquesta carència de néts el que els pares de Navadeep volen canviar.

 

Conceptes clau

#LGTBI #Culturesdelmon

Temes i especialitats

Creixement Personal

Món Actual

Socials y Humanitats

Cicle educatiu

Edats

Fitxa tècnica

Títol Original

Del Sari a la túnica

Tipologia de film

Curtmetratge

Gènere

Documental

Durada

23minutos

Direcció

Dani Sánchez-López

Pais

Índia

Any

2021